Ni juga pebret anak2.. Kepak ayam madu pedas ni, rcp asal dari fieza, as ada adjust2 sket ikut suke.. Suke2 aje ekkk.. umah ni kalau x pedas2 x sah.. anak2 request letak black paper lagi tuh.. memang best tapi x la pedas sgt sampai kena keruk lidah..atau ulam air, pedas yg sedang2 la.. makan ngan nasi goreng mentega dayang..
1kg kepak ayam - digoreng
Bawang besar - di kisar
2 ulas bawang putih- dikisar
Cili kering dihiris kasar
1sdb cili kering
3 s/b sos tiram
1 1/2 s/b madu
3 s/b minyak
1 sdb lada hitam yg dikisar
3 sdb kicap manis
Cara-cara
-Tumis bawang yg dikisar, dan cili kisar, asukkan sos tiram dan madu.Letak sedikit air jika terlalu kering,masukkan lada hitam dan cili kering yg dipotong kasar.Padamkan api dan sebatikan ayam dengan bahan sos tadi.
3 comments:
Amboiiii sedapnye i tgk ayam madu pedas nih!!! ;)
sedapnya ayam madu tu kak as... yummy!!
akakk plzzzzzzzzzzzzzz.. pos kat sini sket...lapoo...:((
Post a Comment