Monday, December 22, 2008

Tak ada ketam?? udang pun udang lah!

Assalamualaikum w.b.k

Errmm.. nak masak ape..nak masak ape?? ni la hari2 tanya hb & anak2 ape mereka nak makan.. sebab ni je salah satu cara paling mudah As nak masak..kdg2 x dtg idea..tetiba ada pulak yang teringin nak makan Ketam masak lemak cili api..mana nak cari puas pusing 1 park save & countdown x jumpa..Masak la ape yg ada Udang pun Udang lah..asal kan masak lemak cili api.. so ni je lah menu sempoi ..kalau ada daun kunyit lagi best..x pe lah syukur apa yg ada..
::udang masak cili api
::terung kari simple
::ayam goreng berempah
::sambal belacan & ikan kering..


Chef

5 comments:

::SRISUFI:: said...

salam
akak...
terliur nak makan sambal belacan tuh...

kak,nanti ajar sri wat nasi ayam versi akak leh...

AiE bAhRi said...

ermmmm..
sedapnye kak..
bile tgk mknn yg akak masa asyik terliur je..
nnti if dah balik jb nak test la masakan akak..(cetttt..dengan tak malunya..)

~NurKasih~ said...

salam sri..
aik..sambal belacan jer.. yg lain tu sapa nak makan sri..

ok..nanti akak email Nasi Ayam versi Kak As ya..

~NurKasih~ said...

Sedap eh aie..
no prob aie.. akak akan masak special wat aie & fmly.. kalau
malu2 x rasa nanti.. ha..lps test bagi markah tau ^_^

Dr.Araz said...

Wah....sodapnyer...