Friday, June 19, 2009

Jalan-jalan pagi-pagi

Assalamualaikum w.b.k,

Hrmm.. pepagi Jumaat ni, nak merapu la sket.. Alhamdulillah anak-anak dah sihat, walau masih ada yg selsema dan batuk sket2..memasing semangat nak ke sekolah.. Sekarang musim winter, kalau dah winter tu memang le sejuk kan?? Suhu pagi ni -2'c, lps subuh tadi sambung tido balik..rasa mcm malas nak kluar dari selimut.. ibu kejut nurin,nurin kejut ibu.. ekekekekkk... on the way ke sekolah..anak2 mintak turun keta nak main ais adeh.. bukan bnyk sgt ice tu pun..sket2 je.. layan la kojap.. jgn meluat la ya tengok gambo makcik & anak2 ni..

As x tau la nape suke sgt ngan pemandangan kat sini..tenang je.. pokok2 pun dan togel2 maklum lah sejuk kan..daun-daun semua dah gugur..


Makcik kudut yg x tahan sejukkkk..




Cameragirl..Nurin..x tahan kesejukkan...

Ape la yg lucu sgt tu Nurul.. sampai nampak gigi ghongak mu iteww nak oiii... kan dah pecah rahsia...ekekekekekkk..

Budak kecik ni..paling suke kutip autumn leave...

View dari hadapan rumah kami.. berhadapan ngan gunung..tu yg bertambah2 sejukkk tu... makcik ni dah le kudut..mmng x tahan sojuk...

10 comments:

...Te-are... said...

wah... sronok nya tgk foto2 kak as... view yg menarik... 1 day, teringin nak g sana ;)

noorcahaya said...

mmg sonok tgk.. mmg teringin amat2 gi saner.. nnt sy tumpang bersewa kat umah akak boleh tak...

~NurKasih~ said...

Salam Te-are,
Bnyk view yg menari tapi akak ni kurang rajin lak nak amik gambo2 kat NZ ni.. tu la problem akak ni.. come visit NZ 1 day..

~NurKasih~ said...

noorcahaya,

InsyaAllah.. akak dtg juga ke NZ suatu hari nanti.. akak pun x pernah termimpi nak ke sini.. Boleh ape salahnya dik.. dtg la.. kalau kena ngan masanya boleh jalan sama2..

AiE bAhRi said...

Kak,
bestnye jalan2..sangat menarik pemandangn di sana.Subhanallah!!

Lama tak sembang ngn akak..Rindu la

Sifu Mirza said...

salam As & famili...

wah.. paling klasik gambar asap keluar dari 'chimney' tu..

macam cerita cowboy pulak...

:-)

moga terus peroleh rahmatNya sekeluarga..

~NurKasih~ said...

salam aie,
a'ah la..akak kdg2 on YM tapi nurin kongker PC nak wat homeworknya.. InsyaAllah, pnj umo kita jumpa..kan akak dah janji nak masak utk aie.. tunggu akak balik ya..x sabar juga nak jumpa aie ngan fmly.. InsyaAllah ya dik..psstt.. aie ada cerita terbaru ke??

~NurKasih~ said...
This comment has been removed by the author.
~NurKasih~ said...

salam sifu,
Sihat ke? Sifu, a'ah la cam cite cow-boy ekk..
Sifu, kerana'chimney' tu lah umah jiran sblh terbakar..kalau dah uzur kena ganti baru..
meh la dtg bercuti ke NZ.. visit kami.. tapi x pe, as faham sifu bzy..bnyk motivasi skrg ni yea.. Semoga dilindungi dan dirahmati jua buat sifu dan fmly.. Salam hebat buat sifu..

ticnube said...

akak tau dak..gambar2 akak mebuat kan denn jelessss...tolonggggggg...ohooo tadi mak saye kol..hehhe...miss her...:)