Thursday, July 23, 2009

Jagung Manis

Assalamualaikum w.bk,
Mari2 ramai2 Jagung manis panas2.. time2 winter ni lagi la..mmng smua benda kena makan panas2..kalau lambat sket dah keras le jawabnya.. Penyediaannya semudah ABC... cuma bahannya je ABCD..he..he.. Pepagi aritu bukak MYR je..Azie dok post rcp best ni.. kebetulan nak kluar amik aisya kat Kindi, singgah jap beli corn kernel frozen.. alahai.. kemai suke anak2 makan..mekasih ya Azie..memang akak yg jual jagung manis tu, betul2 ikhlas kongsikan rcpnya..meh kita pnjkan lagi sedekah dia ya Azie..akak minta ijin C&P rcp di sini.. teringat lak dulu anak2 suke jagung ni..kalau gi KipMart atau mana2 mart la.. mesti kena beli..

Jagung Manis
Bahan-bahan ( 4-5 orang )
500 gm jagung ( leh dpt dbhgn frozen )
2 s b butter
4 s b susu pekat manis ( kemanisn ikut suka )
secubit garam
Cara-cara
Kukus jagung dlm 20 minit..lg lama lg sedap :)
Jagung dh masak..dlm bekas lain..masukkan jagung yg masih panas2, gaul dengan butter, susu pekat manis dan tabur secubit garam.
Sebatikan..dh siap....enak dimakan semasa masih panas2..

x susah kan?? kalau beli kat luo mesti mahai.. buat sendirik je..jimat

1 comment:

blogresipi said...

Jagung nie kalau beli murah2 pun 2 hengget semangkuk kecik tue... buat sendirik best jugak nie...